Reactie: Aanval type KRACK WPA2 key reinstallation attack

EDIMAX verklaring met betrekking tot de kwetsbaarheden van het WAP2 protocol (KRACK-Key Reinstallation Attacks)

Sinds het WPA2 4-way handshake-proces kwetsbaarheidsprobleem (hierna "kwetsbaarheid" genoemd) recent is aangekondigd, is EDIMAX direct met een aantal chipsetverkopers gaan samenwerken om een snelle en geschikte oplossing te vinden.
 
Deze kwetsbaarheid heeft gevolgen voor draadloze cliënt apparaten, draadloze versterkers (repeaters), draadloze access points en routers met de IEEE 802.11r optie, en apparaten met WDS. Echter, draadloze access points en routers die de functie IEEE 802.11r niet hebben geïntegreerd, zijn vrij van deze kwetsbaarheid. Voor meer technische informatie verwijzen wij u naar de website https://www.krackattacks.com/#details
 
Voor alle bestaande EDIMAX producten kunt u de onderstaande informatie lezen om de impact van dit beveiligingslek te beoordelen:
 1. EDIMAX draadloze routers, draadloze versterkers (repeater), USB NIC(SoftAP) en access points (WDS mode) worden beïnvloed door WDS of repeater modus. De firmware updates om deze kwetsbaarheid te verhelpen worden vrijgegeven en gepubliceerd op de Edimax website zodra deze beschikbaar zijn.
   
 2. Als uw AP de functie 802.11r heeft ingeschakeld, is het raadzaam deze uit te schakelen totdat de nieuwe firmware beschikbaar is.
   
 3. Update, indien beschikbaar, de besturingssystemen op uw computer en mobiele apparaten. Het gebruik van gecodeerde communicatieprotocollen worden sterk aanbevolen (zoals VPN of HTTPS), vooral bij het leveren van vertrouwelijke informatie. Bezoek ook regelmatig de Edimax website voor de nieuwste informatie en firmware updates.
   
 4. EDIMAX USB NIC, access points en IP camera’s worden niet beïnvloed door dit beveiligingslek, zolang de gebruiker deze niet heeft geconfigureerd met WDS of extender mode. In het geval u het wel in een WDS of repeater-modus heeft geconfigureerd, dient u deze terug te zetten naar een access point of router modus totdat EDIMAX zorgt voor de nodige patch.
   
 5. EDIMAX switches, powerline en Ethernet kaarten werken bekabeld en niet draadloos en worden daardoor vrij beschouwd van deze kwetsbaarheid.
   
Het bijbehorende firmware update schema zal binnenkort worden vrijgegeven.
 
Mocht u nog vragen of problemen hebben, neem dan gerust contact op met uw EDIMAX vertegenwoordiger of email naar service@edimax.com.tw.

 

Access Point 

Model No. Photo New Firmware Download
CAP1750
WAP1200
WAP1750
OAP1750