EDIMAX - Legacy Products - Switches - Gigabit 24-port L2 Plus Management Switch with 4 SFP slots

Gigabit 24-port L2 Plus Management Switch with 4 SFP slots

ES-5240GM

  • 4 sloturi SFP pentru fibra optica
  • Suport Jumbo Frame 9KB
  • IEEE 802.1x Access Control pentru securitatea retelei
  • Port Mirroring pentru monitorizarea traficului
  • VLAN Q-in-Q pentru performante sporite si securitate
  • 4,094 grupuri VLAN
  • Compatibil IEEE 802.1D, 802.1w Rapid Spanning Tree si 802.1s Multiple Spanning Tree
  • Management VLAN Multicast pentru IPTV
  • Grupare IP-Mac-Port pentru securitate LAN


4 reguli de prioritate QoS
Functia Control List (QCL) a QoS (Quality Of Service) ofera posibilitatea crearii a 4 reguli interne de prioritizare in functie de tipul traficului. Pachetele cu prioritate mare au un delay mic in interiorul switchului, astfel se creaza latente mici pentru trafic. ES-5240GM poate clasifica pachetele in una din cele 4 regului, in functie de port VIP, 802.1p priority tag, DiffServ si/sau IP TOS, IPv4 si aplicatii cu trafic UDP/TCP. QoS functioneaza la full wire speed. Programarea la fiecare port de iesire se poate baza strict pe prioritate, WRR (weighted round robin) sau o combinatie intre cele doua.
 
Port Mirroring
Este bazat pe functia ACL pentru a clasificarea traficului care intra in switch. Acest mecanism ajuta la detectarea erorilor in retea sau transmisiilor anormale de pachete, fara a intrerupe fluxul de date. Permite monitorizarea traficului care intra in switch pe un singur port, definit ca mirror capture port.Portul mirror capture poate fi orice port 10/100, 10/100/1000. Se poate face mirroring pe mai multe porturi, dar acest lucru poate crea aglomerari la portul mirror capture.
 
VLAN Q-in-Q pentru performanta si securitate
Functia VLAN a acestui switch ofera beneficii atat de securitate cat si de performanta. VLAN-urile sunt folosite pentru a izola traficul intre utilizatori diferiti. Limitarea traficului de broadcast in acelasi domeniu VLAN sporeste performantele. Q-in-Q, folosirea tagurilor VLAN duble este o metoda eficienta pentru activarea Subscriber Aggregation. Aceasta functie este foarte folositoare in MAN.
 
Grupuri izolate
Functia de grupuri izolate permite anumitor porturi sa fie desemnate ca protejate. Toate celelalte porturi sunt ne-izolate. Traficul intre membrii grupurilor izolate este restrictionat. Traficul se poate face de la grupurile izolate la cele neizolate.
 
Mac-based 802.3ad LACP cu link fail over automat
Fail-over dinamic se refera la faptul ca pachetele nu vor fi trimise catre nici un port care este indisponibil. Daca unul din porturi devine nefunctional, traficul va fi automat redirectionat catre porturile active.
 
802.1x Access Control
Caracteristica 802.1x activeaza autentificarea utilizatorilor la fiecare incercare de accesare a retelei. Functiile de securitate pe port va permit sa limitati numarul de adrese MAC pe fiecare port pentru a controla numarul de statii pe ports. Adrese MAC statice pot fi definite pentru fiecare port pentru a asigura doar accesul utilizatorilor inregistrati. Prin activarea ambelor functii, puteti crea un mecanism de acces bazat pe identitatea utilizatorului si statiei, precum si limitarea numarului de statii in retea.
 
4 porturi dual media
ES-5240GM are 4 porturi (21,22,23,24) dual media pentru conexiuni de fibra optica. Puteti opta pentru instalarea modulelor pentru distante scurte, medii sau lungi. Folosirea modulelor SFP va dezactiva conexiunea 10/100/1000Base-T incorporata.
 
Grupare IP-MAC-Port
Nivelul de IP retea foloseste o adresa de 4 bytes. Nivelul de link ethernet foloseste o adresa MAC de 6 bytes. Prin gruparea acestor 2 adrese se obtine transferul de date intre nivele. Scopul principal al gruparii IP-MAC este acela de a restrictiona accesul la switch doar unor utilizatori autorizati. Daca un utilizator neautorizat incearca sa acceseze un port care activata functia de grupare IP-MAC, sistemul va bloca accesul acestui utilizator.
*Maximum performance, actual data rates, and coverage will vary depending on network conditions and environmental factors.
*Actual viewing resolution and frame rate of network cameras depend on connection speed.
*Product specifications and design are subject to change without notice.