2 x 2 AC Dual-Band Outdoor PoE Access Point

OAP1300

Krachtige outdoor oplossing met high speed A1300 voor moderne bedrijven
 • 802.11ac Wave 2 AC1300 High-Speed Dual-Band
 • Multi-apparaat (MU-MIMO)
 • Eenvoudig te installeren
 • IP56-rated, robuuste constructie
 • Ontworpen voor high-density gebruik
 • Meerdere SSID's voor beveiligingsbeheer
 • Snelle roaming
 • Brede dekking en hoge gevoeligheid
 • Naadloze mobiliteit
 • Power over Ethernet In/Uit
 • Ingebouwde bliksemafleider
 • Ingebouwde RADIUS-server
 • Centraal beheer
 • Werkt met Office 1,-2,-3 Wi-Fi systeem


Krachtige oplossing voor buiten, met high-speed AC1300 voor moderne bedrijven

De OAP1300 is voorzien van een IP56 weersbestendige en roestvrijstalen metalen behuizing en biedt een hoogwaardige draadloze oplossing die ideaal is voor bedrijven in het MKB die de hoogste eisen stellen aan hun netwerkprestaties. Het apparaat biedt de nieuwste 2 x 2 IEEE 802.11ac-technologie voor draadloze snelheden tot wel 1300Mbps. Het speciale ontwerp voor wand - of paalmontage en de hoge kwaliteit in combinatie met gebruikersvriendelijkheid en uitgebreide functies, maakt het apparaat een ideale oplossing voor veeleisende outdoor long range Wi-Fi en Point-to-Point applicaties zoals WISP-clients, Internetsharing, draadloze surveillance in multi-tenant units (MTUs) en multi-dwelling units (MDUs) met PoE en eenvoudige montagesets.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar beveiliging, flexibiliteit en snelheid heeft Edimax Pro-serie een breed assortiment toepassingen voor kantooromgeving, scholen, schoolterreinen, hotels en ziekenhuizen. Er kunnen meerdere SSID's geconfigureerd worden voor verschillende afdelingen of gebruikersgroepen en een ingebouwde RADIUS-server biedt extra controle met een schaalbare AP array-architectuur voor beheer vanaf een centraal punt van meerdere access points. De high-density capaciteit voor ruim 200 gelijktijdige clients (100 clients per band) is ideaal voor BYOE (Bring Your Own Everything)-werkplekken of andere omgevingen met veel clients en draadloze apparaten. De snelle roaming zorgt voor naadloze overgangen tussen de meerdere access points. De Power over Ethernet-ondersteuning (PoE) en de intuïtieve web-based management-interface bieden flexibiliteit in installatie en uitgebreide beheermogelijkheden voor MIS-afdelingen en netwerkbeheerders.

Als netwerkprestaties en -beveiliging belangrijk zijn voor uw onderneming, dan heeft u producten nodig die speciaal ontworpen zijn voor uw branche. De Pro-serie van Edimax is speciaal ontworpen om uw bedrijf te helpen en draadloze verbindingen te bieden waar u iedere dag weer op kunt bouwen, en die gegarandeerd veilig en effectief zijn. De OAP1300 levert draadloze prestaties op het hoogste niveau op de huidige markt.BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN
 • 802.11ac Wave 2 High-Speed Dual-Band: IEEE 802.11ac gelijktijdige dual-band met 1300Mbps draadloze snelheden.
 • Multi-apparaat (MU-MIMO): Efficiënte ‘Multiple User - Multiple Input Multiple Output’ (MU-MIMO)-technologie bedient meerdere apparaten tegelijkertijd.
 • Eenvoudig te installeren: Wordt geleverd met een eenvoudige montageset voor bevestiging aan de wand of aan een standaard.
 • Degelijke constructie: IP56 weersbestendige behuizing kan normaal presteren onder zware weersomstandigheden. 
 • Ontworpen voor high-density gebruik: Ondersteunt tot wel twee honderd gebruikers tegelijkertijf (honderd gebruiker per band). Dit is ideaal voor drukke omgevingen en BYOE (Bring Your Own Everything) Wi-Fi werkomgevingen.
 • Meerdere SSID's voor beveiligingsbeheer: De ondersteuning van wel 32 verschillende SSID's (16 x 2.4GHz en 16 x 5GHz) is zeer geschikt voor verschillende afdelingen, gebruikersgroepen, klanten of gasten.
 • Snelle Roaming: Roaming tussen AP's vindt plaats zonder vertraging of onderbrekingen waardoor de beste prestaties gegarandeerd worden voor video en voice-streaming toepassingen.
 • Brede dekking & Hoge gevoeligheid: Aanpasbaar RF-uitgangsvermogen en een gevoelige ontvanger voor een brede dekking in grote ruimten.
 • Naadloze mobiliteit: 1,5 x groter bereik dan standaard AP's en garandeert een volledig bereik en naadloze connectiviteit voor Wi-Fi apparaten in bedrijfsomgevingen.
 • Power over Ethernet In/Uit: Ondersteunt IEEE 802.3at PoE en IEEE 802.3af PSE, PoE out om andere PoE-apparaten van voeding te voorzien, zoals een IP camera of outdoor AP.
 • Ingebouwde bliksemafleider: Ingebouwde weerstand tot 10Ka stroom biedt overspanningsbeveiliging voor uw draadloze apparatuur.
 • Ingebouwde RADIUS-server: Met beheer voor 256 gebruikersaccounts.
 • Centraal Beheer: Edimax Pro Network Management Suite (NMS) voor een eenvoudige en intuïtief centraal beheer dat de AP architectuur ondersteunt.
 • Werkt met het Office 1-2-3 Wi-Fi Systeem: Het Office 1-2-3 systeem is een eenvoudige, veilige en complete uit te breiden Office 1-2-3 netwerkoplossing. Met upgradeable firmware voor volledige Office 1-2-3 systeem compatibiliteit, ondersteunt de integratie gasten, werknemers en apparaatnetwerken om een ideale oplossing te bieden voor buitengebieden of magazijnen.

 
 
Edimax Pro OAP1300 2 x 2 AC1300 Dual-Band Outdoor PoE Access Point long range solution
Edimax Pro OAP1300 2 x 2 AC1300 Dual-Band Outdoor PoE Access Point long range solution
 


High Performance ontwerp met hoge snelheden van 1300Mbps Dual-Band 11ac
De allernieuwste IEEE 802.11ac draadloze technologie levert de hoge Wi-Fi-snelheden die tegenwoordig gevraagd worden door moderne bedrijven. Daarnaast zorgt de gelijktijdige 2.4GHz & 5GHz dual-band dekking voor maximale flexibiliteit voor mobiel-gerichte bedrijfstoepassingen. De snelheden tot wel 400Mbps op de 2.4GHz band en 866Mbps op de 5GHz band, zorgen ervoor dat het apparaat zelfs de meest bandbreedte-intensieve taken aan kunnen, en is tevens perfect voor video- en voice-applicaties en significant sneller dan het traditionele 802.11n Wi-Fi. Bovendien zijn de Edimax Pro serie producten voorzien van andere kwalitatief hoogstaande eigenschappen, zoals solide condensators die zorgen voor een aanzienlijk langere levensduur dan traditionele niet-solide alternatieven, en die minder warmte genereren en meer stabiliteit bieden. Duurzaam, krachtig en klaar voor bedrijfsomgevingen.​

Hoge dekking & Meerdere SSIDs
Met een aanpasbare RF-uitgaand vermogen en een hoge ontvangstgevoeligheid, zijn de Edimax Pro Access Points uitgerust om een brede dekking te bieden waar dit het meest nodig is. Geschikt voor grotere ruimtes tussen kantoren, winkels, ziekenhuiskamer of vergaderruimtes. Zorgt voor de draadloze dekking die uw personeel en uw systemen nodig hebben om efficiënt te kunnen functioneren. Zorg ervoor dat elke hoek van uw bedrijf verbonden is, en differentieer gebruikersgroepen, afdelingen of gasten met meer dan 32 individuele SSID's met onafhankelijke beveiliging. Brede, toegankelijke Wi-Fi dekking met sterke beveiliging om gevoelige bedrijfsinformatie te beveiligen en de toegang tot interne netwerken te bewaken.BYOE-oplossingen & High Density Netwerken
Bring Your Own Everything (BYOE) of Bring your Own Device (BYOD) is een groeiende trend binnen kantoren en bedrijfsomgevingen wereldwijd. Werknemers gebruiken hun eigen smartphones, laptops, en tablets met de nieuwste cloud-verbonden productiviteitsapp's om dingen gedaan te krijgen. Traditionele 2,4GHz is druk bezet, dus het merendeel van deze apparaten vereist of ondersteunt snel 5GHz Wi-Fi. In kantoren, hotels, scholen of andere drukke omgevingen moeten access points een grote hoeveelheid gebruikers aan kunnen die op een bepaald ogenblik verbinding maken met het netwerk, of dit nu klanten of medewerkers zijn. De Edimax Pro oplossingen ondersteunen de nieuwste 802.11ac 2.4GHz en 5GHz dual-band Wif-Fi-standaard, met de capaciteit om honderden gebruikers tegelijkertijd te ondersteunen. Dit maakt deze apparaten ideaal voor BYOE of BYOD werkplekken en een hoge hoeveelheid draadloze apparaten.Naadloze mobiliteit
Een standaard draadloos access point kan effectief een afstand van 25 - 30 meter overbruggen bij normaal gebruik. Dankzij de vooruitstrevende technologie van de Edimax Pro access points, kunnen we effectief een 1.5 keer grotere afstand overbruggen, waarbij Wi-Fi dead spots volledig geëlimineerd worden en complete dekking wordt geboden binnen bedrijfsomgevingen. Draadloze apparaten kunnen naadloos verbonden blijven op plaatsen waar de connectiviteit nodig is voor de efficiëntie en productiviteit. Daarnaast kunt u profiteren van mobiliteit met snelle verbindingen op een brede reeks draadloze apparaten, waaronder smartphones, tablets en computers, binnen de gehele organisatie.Hotels, Scholen en Ziekenhuizen buiten
Het Edimax Pro OAP1300 access point met snelle 11ac high-density netwerkverbindingen voor wel 200 gelijktijdige gebruikers (100 gebruikers per radio) is bij uitstek geschikt voor gebruik
op universiteitscampus, in stadions, open winkelcentra, hotels, langs rivieren, snelwegen en het spoor of op andere plekken waar een grootschalig outdoor Wi-Fi netwerk vereist is met een gegarandeerde veiligheid en effectiviteit.Sterke AP-detectie en draadloze isolatie
De sterke AP-detectie kan elk ongeautoriseerd SSID dat met kwaadaardige bedoelingen geïnstalleerd is binnen een veilig netwerk, identificeren. De L2 draadloze isolatie biedt draadloze beveiliging.Eenvoudig en intuïtief centraal Netwerkbeheer (NMS)
Edimax Pro NMS (Network Management Suite) is een op web gebaseerd draadloos netwerkbeheersysteem. MIS (management information system)-afdelingen kunnen de krachtige functionaliteit van de Edimax Pro access points plannen en beheren op basis van hun eigen kantooromgeving, met gebruik van een eenvoudige, interface welke voorzien is van een dashboard, kaartweergave, verkeersstatistieken en draadloze clientlijsten voor een netwerk-brede administratie op afstand. De OAP1300 kan worden beheerd door Edimax Pro access points of een standalone Edimax Pro APC500 controller. RADIUS-instellingen, WLAN-groepsinstellingen, toegangscontrole, gastnetwerk-instellingen en firmware-upgrades kunnen allemaal centraal beheerd worden om de downtime van het netwerk te verminderen, hulp te bieden bij foutoplossing en de netwerkprestaties te optimaliseren. Grafische zoneplanning met integratie van Google Maps en setup wizard zijn tevens beschikbaar om grotere netwerken uit te breiden en te beheren met meerdere access points, met aangepaste plattegronden, visuele overzichten en eenvoudige 'drag-and-drop' pictogrammen voor snelle toegang tot prestaties en voor het monitoren van informatie.


 
Edimax OAP1300 OAP900 2 x 2 AC Outdoor PoE Access Point, Edimax Pro central Network Management Suite (NMS)AP Array
Edimax Pro Network Management Suite (NMS) ondersteunt een AP array architectuur waarmee een groep access points centraal beheerd kunnen worden. NMS kan worden geïnstalleerd op een access point en ondersteunt tot wel 8 (CAP1200/CAP300) of 16 (CAP1750/CAP1300/WAP1750/WAP1200) Edimax Pro access points zonder dat er een extra draadloze controller nodig is. Hiermee worden kosten verlaagd en een efficiënt extern AP-beheer mogelijk gemaakt. U kunt access points installeren en configureren naar gelang uw behoeften om een krachtige netwerk te creëren dat eenvoudig beheerd en uitgebreid kan worden in de toekomst, en met een gebruiksvriendelijke interface en complete functionaliteit voor het MIS van een bedrijf.


 
​ Edimax Pro OAP1300 2 x 2 AC Wave 2 Dual-Band Outdoor PoE Access Point, AP Array

 

Eenvoudig installatiepakket
De OAP1300 wordt geleverd met een montageset voor een eenvoudige bevestiging aan de wand of op een standaard.
 
Edimax Pro OAP1300 2 x 2 AC Wave 2 Dual-Band Outdoor PoE Access Point, wall-mount & Pole-mount easy installation


SPECIFICATIES
 
HARDWARE
LAN Interface Giga x 2
PoE LAN1: PoE IN
LAN2: POE-UIT
Antenne Type: 3 x Extern
Type: Extern:
Winst: 5dBi (2.4GHz), 7dBi (5GHz)
Voeding 802.3at (PoE Injector Optioneel)
Afmetingen (B x D x H) 27.18 x 12.09 x 3.5 cm
Gewicht 592g
Energieverbruik (Full Loading) 11W
Montage Paal / Wand
Resetten Reset
LED-indicator Power, Status, LAN(PD), LAN(PSE) 2.4G, 5G
Omgevingsfactoren Bedrijfstemperatuur: -40°C (-40°F) to 60°C (140°F)
Luchtvochtigheid: 90% of minder
Energiebesparing 802.3az
Interne buzzer Y
Behuizing Outdoor IP65 Weersbestendige classificatie
DRAADLOOS
Standaard 802.11 a/b/g/n/ac Concurrent Dual-Band
Aantal radio's 2
Gevoeligheid van de ontvanger ≤ -93dBm
Certificering CE / FCC
Fast Roaming Y
Aantal SSID's 16 (2.4GHz) + 16 (5GHz)
PRESTATIE
Maximale gegevenssnelheid 400 + 866Mbps
Gelijktijdige clients Tot wel 100 per radio
RF-SPECIFICATIES
Frequentieband

•Radio Ⅰ: 802.11b/g/n 2.412~2.484(GHz)
•Radio Ⅱ: 802.11a/n/ac 5.18~5.24(GHz), 5.26~5.32(GHz), 5.5~5.7(GHz), 5.745~5.825(GHz)

(De ondersteunde frequentieband wordt beperkt door lokale regelgeving.)

Kanalen

•2.4GHz : VS/Canada 1-11; 2.412~2.462GHz
                 Europa 1-13; 2.412~2.472GHz
                 Japan 1-14; 2.412~2.484GHz
•5GHz :
Afhankelijk van het land voor de volgende reeksen:              
              VS/Canada: Band 1: 36, 40, 44, 48; 5.180~5.240(GHz)
                                     Band 2: 52、56、60、64; 5.260~5.320(GHz)
                                     Band 3: 100、104、108、112、116、120、124、128、132、136、140; 5.500~5700(GHz)
                                     Band 4: 149, 153, 157, 161, 165; 5.745~5.825(GHz)
              Europa: Band 3: 100、104、108、112、116、120、124、128、132、136、140; 5.500~5700(GHz)

Zendvermogen
•802.11b
  20dBm@1Mbps
  20dBm@2Mbps
  20dBm@5.5Mbps
  20dBm@11Mbps
•802.11g
  20dBm@6Mbps
  20dBm@9Mbps
  20dBm@12Mbps
  19dBm@18Mbps
19Bm@24Mbps
  18dBm@36Mbps
  17dBm@48Mbps
  17dBm@54Mbps
•802.11gn (2.4G)
  20dBm@MCS0/8/16
  20dBm@MCS1/9/17
  20dBm@MCS2/10/18
19dBm@MCS3/11/19
  19dBm@MCS4/12/20
  18dBm@MCS5/13/21
  17dBm@MCS6/14/22
  17dBm@MCS7/15/23
•802.11a
  20dBm@6Mbps
  20dBm@9Mbps
  20dBm@12Mbps
  19dBm@18Mbps
  19dBm@24Mbps
  18dBm@36Mbps
  17dBm@48Mbps
  17dBm@54Mbp
•802.11an(5G)
  20dBm@MCS0/8/16
  20dBm@MCS1/9/17
  19dBm@MCS2/10/18
  19dBm@MCS3/11/19
  18dBm@MCS4/12/20
  17dBm@MCS5/13/21
  16dBm@MCS6/14/22
  15dBm@MCS7/15/23
•802.11ac
  20dBm@MCS0
  20dBm@MCS1
  20dBm@MCS2
  19dBm@MCS3
  19dBm@MCS4
  18dBm@MCS5
  17dBm@MCS6
  17dBm@MCS7
  17dBm@MCS8
  15dBm@MCS9
Gevoeligheid van de ontvanger
•802.11b
  ≤-93dBm@1Mbps
  ≤-85dBm@11Mbps
•802.11g
  ≤-86dBm@6Mbps
  ≤-70dBm@54Mbps
•802.11gn (2.4G)
  ≤-86dBm@MCS0
  ≤-62dBm@MCS8
  ≤-57dBm@MCS9

•802.11a
  ≤-85dBm@6Mbp
  ≤-68dBm@54Mbps
•802.11an(5G)
  ≤-85dBm@MCS0
  ≤-64dBm@MCS7
•802.11ac
  ≤ -85dBm@MCS0
  ≤ -61dBm@MCS8
  ≤ -54dBm@MCS9

BEVEILIGING
Encryptie WEP / WPA / WPA2
Draadloze L2 isolatie Y
Station Isolatie Y
IEEE 802.1x Authenticator Y
EAP Authenticatie PEAP
Verborgen SSID Y
MAC-adresfilter Y
Draadloze STA Y
Rogue AP Detection (w/ Edimax Pro Network Management Suite (NMS)) Y
SOFTWARE
Draadloze modus AP / WDS AP / WDS Bridge / Client
802.1q VLAN Y (VID = 1-4095)
Spanning Tree RSTP
QoS WMM (802.11e)
Max. verbonden station Nr.
Pass-Through IPv6 and VPN (PPTP, L2TP/IPsec)
DSCP (802.1p) Y
Multicast snelheid tot 54Mbps Y
BEHEER
Installatie Standalone (AP-modus)
Beheerde AP-modus: Wordt beheerd door (APC500) of Edimax Pro Master AP.
Configuratie HTTP / HTTPS
SNMP v1, v2c, v3
CLI (Telnet, SSH)
RADIUS Server Ingebouwd
Auto-Kanaal Y
Privé MIB Y
INHOUD VAN DE VERPAKKING
Access Point AC1300 Outdoor PoE Access Point
Antennes 2.4GHz/ 5GHz Omni x 2
Montagesteunen Muurmontage en Paalmontage set
Kabels Ethernetkabel
CD / Snelle Installatie Handleiding CD (Handleiding & Meertalige snelle installatie handleiding) / Geprinte Engelstalige snelle installatie handleiding
ACCESSOIRES
Optioneel GP-101IT IEEE802.3at PoE Injector
*Maximum performance, actual data rates, and coverage will vary depending on network conditions and environmental factors.
*Actual viewing resolution and frame rate of network cameras depend on connection speed.
*Product specifications and design are subject to change without notice.