2 x 2 AC1300 Wave 2 Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access Point - EDIMAX

2 x 2 AC1300 Wave 2 Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access Point

CAP1300

 Krachtige oplossing voor moderne bedrijven
 • 802.11ac Wave 2 High-Speed Dual-Band
 • Efficiënte MU-MIMO
 • Wi-Fi met hoge prestaties
 • Compacte en duurzame behuizing
 • Ontworpen voor high-density gebruik
 • Meerdere SSID's voor beveiligingsbeheer
 • 802.11r/k Fast Roaming
 • Brede dekking en hoge gevoeligheid
 • Power over Ethernet
 • Ingebouwde RADIUS-server
 • Zakelijke omgevingen
 • Centraal beheerKrachtige oplossing voor moderne bedrijven

De CAP1300 is een krachtige draadloze oplossing die ontworpen is om te kunnen voldoen aan de eisen van moderne bedrijven met de nieuwste IEEE 802.11ac Wave 2-technologie voor dual-band draadloze snelheden tot wel 1300Mbps. Met MU-MIMO (Multiple User - Multiple In Mutiple Out), verbeterde apparaatcapaciteit met beamforming, AirTime fairness, band steering verbeterd Wi-Fi bereik, en hogere betrouwbaarheid en prestaties. Hoge kwaliteit prestaties en kwaliteit in combinatie met een gebruikersvriendelijke bediening, hoge draadloze snelheden, een uitgebreide set van functies en een praktisch plafondmontage ontwerp, maken dit een ideale oplossing voor grootzakelijke omgevingen.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar beveiliging, flexibiliteit en snelheid heeft Edimax Pro-serie een breed assortiment toepassingen voor kantooromgeving, scholen, schoolterreinen, hotels en ziekenhuizen. High-density capaciteit voor wel 200 gelijktijdige gebruikers. Dit is ideaal voor BYOE werkplekken of andere omgevingen met veel gebruikers en draadloze apparaten. Er kunnen meerdere SSID's geconfigureerd worden voor verschillende afdelingen of gebruikersgroepen en een ingebouwde RADIUS-server biedt extra controle met een schaalbare AP array-architectuur voor beheer vanaf een centraal punt van meerdere access points. 802.11R/k Fast Roaming voor draadloze overgangen tussen access points, onersteuning voor Power over Ethernet(PoE) en een intuïtieve web-based beheer-interface bieden flexibiliteit in installatie en uitgebreide beheermogelijkheden voor MIS-afdelingen en netwerkbeheerders.

Als netwerkprestaties en -beveiliging belangrijk zijn voor uw onderneming, dan heeft u producten nodig die speciaal ontworpen zijn voor uw branche. De Edimax Pro Serie is ontworpen om u te helpen met uw zakelijke behoeften en biedt gegarandeerd veilige en effectieve verbindingen waar u elke dag op kunt vertrouwen.

 
Superieure snelle Wi-Fi
Ondersteunt IEEE 802.11ac Wave 2 concurrent dual-band met 1300Mbps (2.4GHz bij 400Mbps en 5GHz bij 876Mpbs) draadloze snelheden voor een hoge bandbreedte of video-overdracht.
 
Bedient efficiënt meerdere apparaten
Maakt tegelijkertijd verbinding met meerdere apparaten met twee MU-MIMO spatial streams en verbeterde Wi-Fi efficiëntie.
 
Optimale Wi-Fi prestaties
Met beamforming, AirTime fairness, Band steering voor verbeterd Wi-Fi bereik, betere betrouwbaarheid en hogere prestaties.
 
De beste keuze voor MKB-bedrijven
Geschikt voor een brede reeks commerciële toepassingen zoals in kantoren, hotels, vergaderruimtes, scholen, schoolterreinen, resorts, winkels enz.
 
 

BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN
 • 802.11ac Wave 2 High-Speed Dual-Band: Ondersteunt IEEE 802.11ac concurrent dual-band met 1300Mbps (2.4GHz bij 400Mbps en 5GHz bij 867Mpbs) draadloze snelheid.
 • Efficiënte MU-MIMO: Bedient meerdere apparaten tegelijkertijd om de capaciteit van aangesloten apparaten te verbeteren.
 • Wi-Fi met hoge prestaties: Beamforming zorgt voor betere Wi-Fi prestaties met gerichte directionele signalen voor een beter bereik en hogere betrouwbaarheid. AirTime Fairness (ATF) optimaliseert de Wi-Fi snelheid tussen verschillende clients en elimineert Wi-Fi vertragingen. Band steering brengt het kanaalgebruik in balans en zorgt daardoor voor een omgeving met een hoge capaciteit.
 • Compacte & duurzame behuizing: Ultra slank ontwerp met UL94-5VB vlamvertragende plastic behuizing
 • Ontworpen voor high-density gebruik: Ondersteunt tot wel twee honderd gebruikers tegelijkertijf (honderd gebruiker per band). Dit is ideaal voor drukke omgevingen en BYOE (Bring Your Own Everything) Wi-Fi werkomgevingen.
 • Meerdere SSID's voor beveiligingsbeheer: De ondersteuning van wel 32 verschillende SSID's (16 x 2.4GHz en 16 x 5GHz) is zeer geschikt voor verschillende afdelingen, gebruikersgroepen, klanten of gasten.
 • 802.11r/k Fast Roaming: Roaming tussen AP's vindt plaats zonder vertraging of onderbrekingen waardoor de beste prestaties gegarandeerd worden voor video en voice-streaming toepassingen.
 • Brede dekking & Hoge gevoeligheid: Aanpasbaar RF-uitgangsvermogen en een gevoelige ontvanger voor een brede dekking in grote ruimten.
 • Power over Ethernet Ondersteunt IEEE 802.3at PoE en is voorzien van een voedingsadapter.
 • Ingebouwde RADIUS server: Met beheer voor 256 gebruikersaccounts.
 • Zakelijke omgevingen: Geavanceerde keuze voor toepassingen die hoge prestaties vereisen. Geschikt voor een brede reeks commerciële toepassingen zoals in kantoren, hotels, vergaderruimtes, scholen, schoolterreinen, resorts, winkels enz.
 • Centraal Beheer: Edimax Pro Network Management Suite (NMS) voor een eenvoudige en intuïtief centraal beheer dat de AP architectuur ondersteunt.


 
 


High performance ontwerp met high-speed 1300Mbps dual-band 11ac
De allernieuwste IEEE 802.11ac draadloze technologie levert de hoge Wi-Fi-snelheden die tegenwoordig gevraagd worden door moderne bedrijven. Daarnaast zorgt de gelijktijdige 2.4GHz & 5GHz dual-band dekking voor maximale flexibiliteit voor mobiel-gerichte bedrijfstoepassingen. De snelheden tot wel 400Mbps op de 2.4GHz band en 867Mbps op de 5GHz band, zorgen ervoor dat het apparaat zelfs de meest bandbreedte-intensieve taken aan kunnen, en is tevens perfect voor video- en voice-applicaties en significant sneller dan het traditionele 802.11n Wi-Fi. Bovendien zijn de Edimax Pro serie producten voorzien van andere kwalitatief hoogstaande eigenschappen, zoals solide condensators die zorgen voor een aanzienlijk langere levensduur dan traditionele niet-solide alternatieven, en die minder warmte genereren en meer stabiliteit bieden. Duurzaam, robuust en klaar voor zakelijke omgevingen.
 
 
 
Hoge dekking en meerdere SSID's
Met een aanpasbare RF-uitgaand vermogen en een hoge ontvangstgevoeligheid, zijn de Edimax Pro Access Points uitgerust om een brede dekking te bieden waar dit het meest nodig is. Geschikt voor grotere ruimtes tussen kantoren, winkels, ziekenhuiskamer of vergaderruimtes. Zorgt voor de draadloze dekking die uw personeel en uw systemen nodig hebben om efficiënt te kunnen functioneren. Zorg ervoor dat elke hoek van uw bedrijf verbonden is, en differentieer gebruikersgroepen, afdelingen of gasten met meer dan 32 individuele SSID's met onafhankelijke beveiliging. Brede, toegankelijke Wi-Fi dekking met sterke beveiliging om gevoelige bedrijfsinformatie te beveiligen en de toegang tot interne netwerken te bewaken.
 
 
 
BYOD oplossingen en High-density netwerken
Bring Your Own Everything (BYOE) is een groeiende trend binnen kantoren en bedrijfsomgevingen wereldwijd. Werknemers gebruiken hun eigen smartphones, laptops, en tablets met de nieuwste cloud-verbonden productiviteitsapp's om dingen gedaan te krijgen. Traditionele 2,4GHz is druk bezet, dus het merendeel van deze apparaten vereist of ondersteunt snel 5GHz Wi-Fi. In kantoren, hotels, scholen of andere drukke omgevingen moeten access points een grote hoeveelheid gebruikers aan kunnen die op een bepaald ogenblik verbinding maken met het netwerk, of dit nu klanten of medewerkers zijn. De Edimax Pro-oplossingen combineren de nieuwste 802.11ac 2.4Ghz en 5GHz dual-band Wi-Fi met high-density capaciteit om meer dan tweehonderd gebruikers tegelijkertijd te ondersteunen, wat ideaal is voor BYOE werkomgevingen en veel draadloze apparaten.
 
 
Naadloze mobiliteit
Een standaard draadloos access point kan effectief een afstand van 25 - 30 meter overbruggen bij normaal gebruik. Dankzij de vooruitstrevende technologie van de Edimax Pro access points, kunnen we effectief een 1.5 keer grotere afstand overbruggen, waarbij Wi-Fi dead spots volledig geëlimineerd worden en complete dekking wordt geboden binnen bedrijfsomgevingen. Draadloze apparaten kunnen naadloos verbonden blijven op plaatsen waar de connectiviteit nodig is voor de efficiëntie en productiviteit. Daarnaast kunt u profiteren van mobiliteit met snelle verbindingen op een brede reeks draadloze apparaten, waaronder smartphones, tablets en computers, binnen de gehele organisatie.
 
 
Hotels, scholen, kantoren en ziekenhuizen
De Edimax Pro series access points, met snelle 11ac high-density netwerkverbindingen voor wel 200 gelijktijdige gebruikers, zijn ideaal voor gebouwen met meerdere huurders, hotels, resorts, ziekenhuizen, schoolterreinen of andere plekken waar het netwerk veel gebruikt wordt en waar de veiligheid en effectiviteit gegarandeerd moeten zijn.
 
 
 
Roque AP detectie & draadloze isolatie
De sterke AP-detectie kan elk ongeautoriseerd SSID dat met kwaadaardige bedoelingen geïnstalleerd is binnen een veilig netwerk, identificeren. De L2 draadloze isolatie biedt draadloze beveiliging.
 
 
 
Eenvoudige en intuitief centraal netwerk beheersuite (NMS)
Edimax Pro NMS (Netwerk Management Suite) is een web-based draadloos netwerk beheersysteem. MIS (management information system)-afdelingen kunnen de krachtige functionaliteit van de Edimax Pro access points plannen en beheren op basis van hun eigen kantooromgeving, met gebruik van een eenvoudige, interface welke voorzien is van een dashboard, kaartweergave, verkeersstatistieken en draadloze clientlijsten voor een netwerk-brede administratie op afstand. RADIUS-instellingen, WLAN-groepsinstellingen, toegangscontrole, gastnetwerk-instellingen en firmware-upgrades kunnen allemaal centraal beheerd worden om de downtime van het netwerk te verminderen, hulp te bieden bij foutoplossing en de netwerkprestaties te optimaliseren. Zone-planning en set-up wizards zijn tevens beschikbaar voor het uitbreiden en beheren van grote netwerken met meerdere access points.


 
Edimax CAP1200 2 x 2 AC Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access Point, Edimax Pro central Network Management Suite (NMS)AP Array
Edimax Pro Network Management Suite (NMS) ondersteunt een AP array architectuur waarmee een groep access points centraal beheerd kunnen worden. NMS kan worden geïnstalleerd op een access point en ondersteunt tot wel 8 Edimax Pro access points zonder dat er een extra draadloze controller nodig is. Hiermee worden kosten verlaagd en een efficiënt extern AP-beheer mogelijk gemaakt. U kunt access points installeren en configureren naar gelang uw behoeften om een krachtige netwerk te creëren dat eenvoudig beheerd en uitgebreid kan worden in de toekomst, en met een gebruiksvriendelijke interface en complete functionaliteit voor het MIS van een bedrijf. 
​ Edimax CAP1200 2 x 2 AC Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access Point, AP Array

 
Eenvoudig te installeren
Plafond of T-Rail ontwerp montage met een eenvoudige meegeleverde montageset.
     
 


SPECIFICATIONS
 
HARDWARE
LAN Interface Giga x 2
PoE LAN1: PoE in
Antenne Type: 4 x ingebouwde PIFA
(2 x 2.4GHz, 2 x 5GHz) / Gain: 4dBi (2.4GHz), 6dBi (5GHz) Max.
Voeding DC: 12V/1A
802.3af (PoE Injector Optioneel)
Afmetingen 17.6 (B) x 3.2 (H) cm
Gewicht 342g
Energieverbruik (Full loading) 11W
Montage Plafond
Reset Reset
LED Indicator 1. Power LED
2. Diag LED
Omgevingsfactoren Bedrijfstemperatuur: 0°C (32°F) tot 40°C (104°F)
Bedrijfsluchtvochtigheid: 90% of minder
Energiebesparing 802.3az
Interne buzzer Y
Behuizing UL94-5VB brandbaarheidsklasse
Overige Kensington beveilgingsslot en plafond/muur montagegaten
DRAADLOOS
Standaard 802.11 a/b/g/n/ac Concurrent Dual-Band
Aantal radio's 2
Gevoeligheid van de ontvanger ≤ -93Bm
Certificering CE / FCC
802.11 r/k Fast Roaming Y
Band Steering Y
AirTime Fariness Y
Beamforming Y
Aantal SSID's 16 (2.4GHz) + 16 (5GHz)
PRESTATIE
Maximale gegevenssnelheid 400 + 867Mbps
Gelijktijdige clients Tot wel 100 per radio
RF SPECIFICATONS
Frequentieband

•Radio Ⅰ: 802.11b/g/n 2.412~2.484(GHz)
•Radio Ⅱ: 802.11a/n/ac 5.18~5.24(GHz), 5.745~5.825(GHz)
(
De ondersteunde frequentie hangts af van lokale regelgeving.)

Kanalen

•2.4GHz : US/Canada 1-11; 2.412~2.462GHz
Europa 1-13; 2.412~2.472GHz
Japan 1-14; 2.412~2.484GHz
•5GHz :
Afhankelijk van het land voor de volgende reeksen               
VS/Canada:
Band 1:36, 40, 44, 48; 5.180~5.240(GHz)
Band 2: 52、56、60、64;5.260~5.320(GHz)
Band 3: 100、104、108、112、116、120、124、128、132、136、140;5.500~5700(GHz)
Band 4:149, 153, 157, 161, 165; 5.745~5.825(GHz)
Europa:
Band 1:36, 40, 44, 48; 5.180~5.240(GHz)
Band 2: 52、56、60、64;5.260~5.320(GHz)
Band 3: 100、104、108、112、116、120、124、128、132、136、140; 5.500~5700(GHz)

Zendvermogen
•802.11b
  20dBm@1Mbps
  20dBm@2Mbps
  20dBm@5.5Mbps
  20dBm@11Mbps
•802.11g
  20dBm@6Mbps
  20dBm@9Mbps
  19dBm@12Mbps
  19dBm@18Mbps
  18dBm@24Mbps
  18dBm@36Mbps
  17dBm@48Mbps
  17dBm@54Mbps
•802.11gn (2.4G)
  20dBm@MCS0/8
  19dBm@MCS1/9
  19dBm@MCS2/10
  18dBm@MCS3/11
  18dBm@MCS4/12
  17dBm@MCS5/13
  16dBm@MCS6/14
  16dBm@MCS7/15
•802.11a
  19dBm@6Mbps
  19dBm@9Mbps
  18dBm@12Mbps
  18dBm@18Mbps
  17dBm@24Mbps
  17dBm@36Mbps
  16dBm@48Mbps
  16dBm@54Mbps
•802.11an(5G)
  19dBm@MCS0/8
  19dBm@MCS1/9
  18dBm@MCS2/10
  18dBm@MCS3/11
  17dBm@MCS4/12
  17dBm@MCS5/13
  16dBm@MCS6/14
  16dBm@MCS7/15
•802.11ac
  18dBm@MCS0
  18dBm@MCS1
  18dBm@MCS2
  17dBm@MCS3
  17dBm@MCS4
  17dBm@MCS5
  16dBm@MCS6
  16dBm@MCS7
  15dBm@MCS8
  14dBm@MCS9
Gevoeligheid van de ontvanger
•802.11b
  ≤-93dBm@1Mbps
  ≤-85dBm@11Mbps
•802.11g
  ≤-86dBm@6Mbps
  ≤-70dBm@54Mbps
•802.11gn (2.4G)
  ≤-86dBm@MCS0
  ≤-62dBm@MCS8
  ≤-57dBm@MCS9

•802.11a
  ≤-85dBm@6Mbp
  ≤-68dBm@54Mbps
•802.11an(5G)
  ≤-85dBm@MCS0
  ≤-64dBm@MCS7
•802.11ac
  ≤ -85dBm@MCS0
  ≤ -61dBm@MCS8
  ≤ -54dBm@MCS9

BEVEILIGING
Encryptie WEP / WPA / WPA2
Draadloze L2 isolatie Y
Station isolatie Y
IEEE 802.1x Authenticator Y
EAP Authenticatie PEAP
Verborgen SSID Y
MAC-adresfilter Y
Draadloze STA Y
Rogue AP Detection (w/ NMS) Y
SOFTWARE
Draadloze modus AP / WDS AP / WDS Bridge / Client
802.1q VLAN Y (VID = 1-4095)
Spanning Tree RSTP
QoS WMM (802.11e)
Maximaal aantal station nummers.
Pass-Through IPv6 and VPN (PPTP, L2TP/IPsec)
DSCP (802.1p) Y
Multicast snelheid tot 54Mbps Y
BEHEER
Installatie Standalone
Beheerd door Edimax Pro NMS
Configuratie HTTP / HTTPS
SNMP v1, v2c, v3
CLI (Telnet, SSH)
RADIUS Server Built-In
Auto-Channel Y
Private MIB Y
INHOUD VAN DE VERPAKKING
Access Point AC1300 Ceiling Mount PoE Access Point
Montagesteun Plafondmontage en T-rail montagesteun set
Voedingsadapter 12V / 1A Voedingsadapter
Kabel Ethernetkabel
CD / Snelstartgids CD (Gebruikershandleiding en meertalige snelstartgids)/ gedrukte Engelse snelstartgids
ACCESSORIES
Optioeel GP-101IT IEEE802.3at PoE Injector
*Maximum performance, actual data rates, and coverage will vary depending on network conditions and environmental factors.
*Actual viewing resolution and frame rate of network cameras depend on connection speed.
*Product specifications and design are subject to change without notice.