2 x 2 AC Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access Point

CAP1200

Krachtige Mainstream oplossing voor moderne bedrijven
 • 802.11AC Dual-band snelheid
 • Eenvoudig te installeren
 • Compacte & duurzame behuizing
 • Ontworpen voor gebruik met hoge dichtheid
 • Meerdere SSID's voor beveiligingsbeheer
 • Snelle roaming
 • Brede dekking & Hoge gevoeligheid
 • Naadloze mobiliteit
 • Power over Ethernet
 • Ingebouwde RADIUS-server
 • Zakelijke omgevingen
 • Optionele beveiligingsbedekking
 Taiwan ICT Month Innovative Elite 2014 Golden Awards


Krachtige Mainstream oplossing voor moderne bedrijven

De CAP1200 is een premium draadloze oplossing die ontworpen is voor MKB-omgevingen waar superieure netwerkprestaties gevraagd worden. Het apparaat biedt de nieuwste 2 x 2 IEEE 802.11ac-technologie voor gelijktijdige draadloze dual-band-snelheden tot wel 1200Mbps. De mogelijkheid van plafondmontage en de industriële kwaliteit van het apparaat, in combinatie met de gebruikersvriendelijke bediening en de vele functies, maken dit access point een ideale dual-band oplossing voor veeleisende zakelijke toepassingen.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar beveiliging, flexibiliteit en snelheid heeft Edimax Pro-serie een breed assortiment toepassingen voor kantooromgeving, scholen, schoolterreinen, hotels en ziekenhuizen. Er kunnen meerdere SSID's geconfigureerd worden voor verschillende afdelingen of gebruikersgroepen en een ingebouwde RADIUS-server biedt extra controle met een schaalbare AP array-architectuur voor een centraal beheer van meerdere access points. De high-density capaciteit voor ruim 100 gelijktijdige clients is ideaal voor BYOD (Bring Your Own Device)-werkplekken of andere omgevingen met veel clients en draadloze apparaten. De snelle roaming zorgt voor naadloze overgangen tussen de meerdere access points. De Power over Ethernet-ondersteuning (PoE) en de intuïtieve web-based management-interface bieden flexibiliteit in installatie en uitgebreide beheermogelijkheden voor MIS-afdelingen en netwerkbeheerders. Dankzij de optionele beveiligingsplaat kan fysieke diefstal of geknoei met het apparaat voorkomen worden en de robuuste AP-detectiefunctie helpt uw netwerk te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Als netwerkprestaties en- beveiliging belangrijk zijn voor uw onderneming, dan heeft u producten nodig die speciaal ontworpen zijn voor uw branche. De Pro serie van Edimax is speciaal ontworpen om uw bedrijf te helpen met verbindingen waar u iedere dag op kunt bouwen, en die gegarandeerd veilig en effectief zijn. De WAP1200 levert het hoogste niveau op het gebied van draadloze prestaties op de huidige markt.


BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN
 
 • 802.11AC Dual-Band High Speed: IEEE 802.11ac concurrent dual-band met draadloze snelheden van 1200Mbps.
 • Eenvoudig te installeren:  Wordt geleverd met montageset om tegen de muur te bevestigen.
 • Ontworpen voor High-density gebruik: Ondersteunt tot wel 100 gebruikers tegelijkertijd, ideaal voor BYOD (Bring Your Own Device)-werkplekken.
 • Meerdere SSID's voor beveiligingsbeheer: De ondersteuning van wel 32 verschillende SSID's (16 x 2.4GHz en 16 x 5GHz) is zeer geschikt voor verschillende afdelingen, gebruikersgroepen, klanten of gasten.
 • Snelle Roaming: Roaming tussen AP's vindt plaats zonder vertraging of onderbrekingen waardoor de beste prestaties gegarandeerd worden voor video en voice-streaming toepassingen.
 • Brede dekking & Hoge gevoeligheid: Aanpasbaar RF-uitgangsvermogen en een gevoelige ontvanger voor een brede dekking in grote ruimten.
 • Naadloze mobiliteit: 1.5 x groter bereik dan standaard AP's om een volledig bereik en naadloze connectiviteit voor Wi-Fi apparaten te garanderen binnen  zakelijke omgevingen.
 • Power over Ethernet: Ondersteunt IEEE 802.3at PoE en IEEE 802.3af PSE en wordt geleverd met een voedingsadapter.
 • Ingebouwde RADIUS-server: Met beheer voor 256 gebruikersaccounts.
 • Zakelijke omgevingen: Geavanceerde keuze voor toepassingen die hoge prestaties vereisen. Geschikt voor een brede reeks commerciële toepassingen zoals in kantoren, hotels, vergaderruimtes, scholen, schoolterreinen (campus), resorts, winkels enz.
 • Een centraal beheer: De Edimax Pro Netwerkbeheer Suite (NMS), een eenvoudige en intuïtieve centraal beheersuite, ondersteunt AP array architectuur.
 


Edimax CAP1200 2 x 2 AC Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access PointHigh Performance ontwerp met High-Speed 1750Mbps Dual-Band 11ac
De nieuwste IEEE 802.11ac draadloze technologie levert de hoge Wi-Fi-snelheden die tegenwoordig gevraagd worden door moderne bedrijven. Daarnaast zorgt de gelijktijdige 2.4Ghz & 5GHz dual-band dekking voor maximale flexibiliteit voor mobiel-gerichte bedrijfstoepassingen. Met snelheden tot 300 Mbps op de 2.4Ghz band en 867Mbps op de 5Ghz band, kan het apparaat zelfs de meest bandbreedte-intensieve taken aan,vwat ideaal is voor geluids-, video- en spraaktoepassingen. Daarnaast is dit aanzienlijk sneller dan traditionele 802.11n Wi-Fi.  Bovendien zijn de Edimax Pro serie producten voorzien van andere kwalitatief hoogstaande eigenschappen, zoals solide condensators die zorgen voor een aanzienlijk langere levensduur dan traditionele niet-solide alternatieven, en die minder warmte genereren en meer stabiliteit bieden. Duurzaam, robuust en geschikt voor bedrijfsomgevingen.​Brede dekking & meerdere SSID's
Met een aanpasbaar uitgangsvermogen en een ontvanger met een hoge gevoeligheid, zijn de Edimax Pro access points uitgerust om een uitgebreide dekking te leveren waar dit het meest nodig is. Geschikt voor grotere ruimtes tussen kantoren, winkels, ziekenhuiskamer of vergaderruimtes. Zorgt voor de draadloze dekking die uw personeel en uw systemen nodig hebben om efficiënt te kunnen functioneren. Zorg ervoor dat elke hoek van uw bedrijf verbonden is, en differentieer gebruikersgroepen, afdelingen of gasten met meer dan 32 individuele SSID's met onafhankelijke beveiliging. Brede, toegankelijke Wi-Fi dekking met sterke beveiliging om gevoelige bedrijfsinformatie te beveiligen en de toegang tot interne netwerken te bewaken.BYOD oplossingen en High-Density netwerken
Bring Your Own Device (BYOD) wordt wereldwijd steeds gebruikelijker binnen bedrijven en kantoren. Werknemers gebruiken hun eigen smartphones, laptops, en tablets met de nieuwste cloud-verbonden productiviteitsapp's om dingen gedaan te krijgen. Traditionele 2.4GHz is drukbezet, dus het merendeel van deze apparaten vereist of ondersteunt snel 5GHz Wi-Fi. In kantoren, hotels, scholen of andere drukke omgevingen, moeten access points kunnen omgaan met een hoge hoeveelheid gebruikers die op elk moment en tegelijkertijd verbinding maken met het netwerk, of dit nu klanten of werknemers zijn. De Edimax Pro oplossingen ondersteunen de nieuwste 802.11ac 2.4GHz en 5GHz dual-band Wif-Fi-standaard, met de capaciteit om honderden gebruikers tegelijkertijd te ondersteunen. Dit maakt deze apparaten ideaal voor BYOD werkplekken en een hoge hoeveelheid draadloze apparaten.


Naadloze mobiliteit
Een standaard draadloos access point kan effectief een afstand van 25 - 30 meter overbruggen bij normaal gebruik. Dankzij de vooruitstrevende technologie van de Edimax Pro access points, kunnen we effectief een 1.5 keer grotere afstand overbruggen, waarbij Wi-Fi dead spots volledig geëlimineerd worden en complete dekking wordt geboden binnen bedrijfsomgevingen. Draadloze apparaten kunnen naadloos verbonden blijven op plaatsen waar de connectiviteit nodig is voor de efficiëntie en productiviteit. Daarnaast kunt u profiteren van mobiliteit met snelle verbindingen op een brede reeks draadloze apparaten, waaronder smartphones, tablets en computers, binnen de gehele organisatie.


Hotels, kantoren, scholen en ziekenhuizen
De Edimax Pro series access points, met snelle 11ac high-density netwerkverbindingen voor wel 100 gelijktijdige gebruikers, zijn ideaal voor gebouwen met meerdere huurders, hotels, resorts, ziekenhuizen, schoolterreinen (campus) of andere plekken waar het netwerk veel gebruikt wordt en waar de veiligheid en effectiviteit gegarandeerd moeten zijn.


Sterke AP-detectie en draadloze isolatie
De sterke AP-detectie kan elk ongeautoriseerd SSID dat met kwaadaardige bedoelingen geïnstalleerd is binnen een veilig netwerk, identificeren. De L2 draadloze isolatie biedt draadloze beveiliging.
Eenvoudig en intuïtief centraal Netwerkbeheer (NMS)
Edimax Pro NMS (Network Management Suite) is een op web gebaseerd draadloos netwerkbeheersysteem. MIS (management information system) afdelingen kunnen de krachtige functionaliteit van de Edimax Pro access points plannen en beheren op basis van hun eigen kantooromgeving, met gebruik van een eenvoudige, interface welke voorzien is van een dashboard, kaartweergave, verkeersstatistieken en draadloze clientlijsten voor een netwerk-brede administratie op afstand. RADIUS-instellingen, WLAN-groepsinstellingen, toegangscontrole, gastnetwerk-instellingen en firmware-upgrades kunnen allemaal centraal beheerd worden om de downtime van het netwerk te verminderen, hulp te bieden bij foutoplossing en de netwerkprestaties te optimaliseren. Zone-planning en set-up wizards zijn tevens beschikbaar voor het uitbreiden en beheren van grote netwerken met meerdere access points.

 
Edimax CAP1200 2 x 2 AC Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access Point, Edimax Pro central Network Management Suite (NMS)AP Array
Edimax Pro Network Management Suite (NMS) ondersteunt een AP array architectuur waarmee een groep access points centraal beheerd kunnen worden. NMS kan worden geïnstalleerd op een access point en ondersteunt tot wel 8 Edimax Pro access points zonder dat er een extra draadloze controller nodig is. Hiermee worden kosten verlaagd en een efficiënt extern AP-beheer mogelijk gemaakt. U kunt access points installeren en configureren naar gelang uw behoeften om een krachtige netwerk te creëren dat eenvoudig beheerd en uitgebreid kan worden in de toekomst, en met een gebruiksvriendelijke interface en complete functionaliteit voor het MIS van een bedrijf.


 
​ Edimax CAP1200 2 x 2 AC Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access Point, AP Array

 

Eenvoudige installatiekit
Plafond & T-rail bevesting meegeleverd voor gemakkelijke installatie.
 
Edimax CAP1200 2 x 2 AC Dual-Band Ceiling-Mount PoE Access Point, ceiling-mount, t-rail mount, easy installation


HARDWARE
LAN Interface Giga x 1
PoE 802.3af (Supports 802.3at)
Antenne Type: 4 x Built-In PIFA (2 x 2.4GHz, 2 x 5GHz)
Gain: 2.82dBi (2.4GHz), 5dBi (5GHz) Max.
Voeding DC: 12V / 1A
802.3af (PoE Injector Optional)
Afmetingen (B x D x H) 17.6 (D) x 3.2 (H) cm
Gewicht 305.7g
EnergieVerbruik (onder belasting) 11W
Montage plafond
WPS/Reset Y
LED Indicator 1. Power LED
2. Diag LED
Omgevingsfactoren werktemperatuur: 0°C (32°F) to 40°C (104°F)
luchtvochtigheid: 90% or Less
UL94-5VB hittebestendig
Energiebesparing 802.3az
Interne buzzer Y
DRAADLOOS
Standaard 802.11 a/b/g/n/ac Concurrent Dual-Band
Aantal radio's 2
Gevoeligheid van de ontvanger ≤ -95dBm
Certificeringen CE / FCC
Snelle roaming 5GHz
Aantal SSID's 16 (2.4GHz) + 16 (5GHz)
PRESTATIE
Maximale gegevenssnelheid 300 + 867Mbps
Gelijktijdige clients max 50 Per Radio
RF-SPECIFICATIES
Frequentieband

•Radio Ⅰ: 802.11b/g/n 2.412~2.484(GHz)
•Radio Ⅱ: 802.11a/n/ac 5.18~5.24(GHz), 5.745~5.825(GHz)
(The supported frequency band is restricted by local regulations.)

Kanalen

•2.4GHz : US/Canada 1-11 / Europe 1-13 / Japan 1-14
•5GHz : Country dependent for the following ranges: 36, 40, 44, 48, 149, 153, 157, 161, 165

Zendvermogen
•802.11b
  23dBm@1Mbps
  23dBm@2Mbps
  23dBm@5.5Mbps
  23dBm@11Mbps
•802.11g
  23dBm@6Mbps
  23dBm@9Mbps
  23dBm@12Mbps
  23dBm@18Mbps
  23dBm@24Mbps
  22dBm@36Mbps
  20dBm@48Mbps
  19dBm@54Mbps
•802.11gn (2.4G)
  26dBm@MCS0/8
  25dBm@MCS1/9
  25dBm@MCS2/10
  25dBm@MCS3/11
  24dBm@MCS4/12
  23dBm@MCS5/13
  22dBm@MCS6/14
  22dBm@MCS7/15
•802.11a
  23dBm@6Mbps
  23dBm@9Mbps
  23dBm@12Mbps
  23dBm@18Mbps
  23dBm@24Mbps
  22dBm@36Mbps
  20dBm@48Mbps
  19dBm@54Mbp
•802.11an(5G)
  26dBm@MCS0/8
  25dBm@MCS1/9
  25dBm@MCS2/10
  24dBm@MCS3/11
  24dBm@MCS4/12
  23dBm@MCS5/13
  22dBm@MCS6/14
  21dBm@MCS7/15
•802.11ac
  26dBm@MCS0
  25dBm@MCS1
  25dBm@MCS2
  24dBm@MCS3
  24dBm@MCS4
  23dBm@MCS5
  22dBm@MCS6
  21dBm@MCS7
  19dBm@MCS8
  18dBm@MCS9
Gevoeligheid van de ontvanger
•802.11b
  ≤-95dBm@1Mbps
  ≤-90dBm@11Mbps
•802.11g
  ≤-91dBm@6Mbps
  ≤-75dBm@54Mbps
•802.11gn (2.4G)
  ≤-93dBm@MCS0
  ≤-73dBm@MCS7
  ≤-90dBm@MCS8
  ≤-70dBm@MCS15

•802.11a
  ≤-89dBm@6Mbp
  ≤-72dBm@54Mbps
•802.11an(5G)
  ≤-92dBm@MCS0
  ≤-71dBm@MCS7
  ≤-89dBm@MCS8
  ≤-68dBm@MCS15
•802.11ac
  ≤ -86dBm@MCS0
  ≤ -61dBm@MCS9
  ≤ -83dBm@MCS10
  ≤ -58dBm@MCS19

BEVEILIGING
Encryptie WEP / WPA / WPA2
Draadloze L2 isolatie Y
Station isolatie Y
IEEE 802.1x Authenticatie Y
EAP Authenticatie PEAP
Verborgen SSID Y
MAC Adres Filter Y
Draadloze STA Y
Rogue AP Detectie (w/ Edimax Pro Network Management Suite (NMS)) Y
SOFTWARE
Draadloze modus AP / WDS AP / WDS Bridge
802.1q VLAN Y (VID = 1-4095)
Spanning Tree RSTP
QoS WMM (802.11e)
Max Associated Station No.
Doorvoer IPv6 en VPN (PPTP, L2TP/IPsec)
DSCP (802.1p) Y
Multicast Rate up to 54Mbps Y
BEHEER
Installatie Standalone
Beheerd door Edimax Pro NMS
Configuratie HTTP / HTTPS
SNMP v1, v2c, v3
CLI (Telnet, SSH)
RADIUS Server ingebouwd
Auto-Kanaal Y
Privé MIB Y
*Maximum performance, actual data rates, and coverage will vary depending on network conditions and environmental factors.
*Actual viewing resolution and frame rate of network cameras depend on connection speed.
*Product specifications and design are subject to change without notice.